FOR MODEL 2010 / Svět modelářů a sběratelů / 5. – 7. března
Aktuality | 03. 03. 2010
Brány Výstaviště Flora Olomouc se už v pátek 5. března otevřou akci FOR MODEL 2010, 8. ročníku výstavy modelů a sběratelství, jejíž exponáty opět zaplní největší výstavní pavilon A. Výstava potrvá do neděle 7. března, pro návštěvníky bude otevřeno denně od 10 do 18 hodin, poslední den do 17 hodin.

8. ročník výstavy FOR MODEL, jíž se letos účastní osm desítek vystavovatelů, bude věnován leteckému, automobilovému, lodnímu, železničnímu, plastikovému i papírovému modelářství a sběratelským raritám. Expozice v pavilonu A nabídne k vidění modely lodí, letadel – malých i obřích, automobilů, železniční, bojové techniky atd. Návštěvníky potěší pohyblivé modely vláčků, letadel i automobilů v akci. K vidění budou bugginy, policejní vozidla, historické kočárky, modely hradů a zámků a další zajímavosti včetně železniční dráhy s ukázkami modelů krajinek, autodráhy a vrtulníkového trenažéru – i s možností vyzkoušení. Na výstavišti se představí počítačoví roboti, a také novinky z kolekcí „rodinného stříbra“ – ryze české stavebnice MERKUR, která je dětským hitem už od roku 1920.
Příznivci sběratelství se mohou těšit na numizmatické kolekce, sbírky turistických známek, autogramů, součástí vojenské i hasičské výzbroje a výstroje, kolekce medailí, pivní sbírky – od etiket, půllitrů, podtácků, sbírky suvenýrů, propisovacích tužek, pohlednic a dalších sběratelských unikátů – včetně například kolekce hraček z 50. let minulého století.
Vstupné: 50 Kč – plnoplátci, 20 Kč – důchodci, děti do 15 let, zdarma – na průkaz ZTP, ZTP- P)

Součástí výstavy bude i dioráma vyřezávaného hradu Mečkova s bitevním polem.