Hřiště ve Včelarech pokřtil triumf Centrálky
Včelarský stadion Na Luži se pyšní novým multifunkčním hřištěm s umělým povrchem a hřištěm na beachvolejbal. Sportoviště pokřtil jubilejní třicátý ročník Včelarského židlíku, fotbalového turnaje místních týmů. Z vítězství se radoval tým Centrálka, obhájci prvenství Svobodní skončili až čtvrtí.
Nejvyšší generalita Včelar, takzvaní VVP (Všichni včelarští prezidenti), v čele se starostou obce Bílovice Jiřím Dohnalem slavnostně otevřela nová sportoviště a zároveň jej pokřtila šampaňským a slivovicí. A bratr známého humoristy Josef Křemeček pak ještě rozdával řády Rezatého šlapátka. „Sportoviště přišlo na 2,5 milionu korun, obec z rozpočtu hradila přibližně deset procent, zbytek představuje dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava,“ uvedl bílovický starosta. A jaké mají nová hřiště využití? „Multifunkční s umělým povrchem využívá nejnovější technologie, poslouží na tenis, nohejbal, fotbal, florbal a v zimě se klidně promění na kluziště. Hřiště jsou otevřena všem, nejen místním. K pronájmu budou zdarma, jen je třeba se domluvit se správcem,“ potěšil sportovce Dohnal.
Z vítězství se po roční pauze radoval tým Centrálka, druhé skončily Řepáře, třetí Bobři a čtvrtí obhájci Svobodní. Nejlepším střelcem se stal Petr Hruboš, nováčkem Václav Dostálek, gólmanem Jiří Křovák Dvořák a hráčem Tomáš Kaňovský.

Autor: sal DDK